KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | monet: tuinen van verbeelding

Monet: Tuinen van verbeelding
Expressief impressionisme

Kijk voor actuele cursusdata bij cursusaanbod. Deze cursus is niet meer actueel. 

Wie kent ze de niet? De enorme waterlelies van Monet die hij maakte in zijn tuinen in Giverny. De wereldberoemde kunstenaar maakte diverse schilderijen waarbij een zeer rijk kleurenpalet voor prachtige natuurbeelden zorgde. Een impressionistische, wat vluchtige weergave van de werkelijkheid, gecombineerd met een expressief kleurgebruik dat later grote kunstenaars als Rothko zou inspireren. Zijn werk veranderde met de jaren, waarbij steeds meer aan de verbeelding van de kijker werd overgelaten. Was dat misschien te wijten aan de oogproblemen van de kunstenaar? Of was er een andere oorzaak?

In oktober zijn voor het eerst deze gigantische doeken in het gemeentemuseum Den Haag samengebracht in de tentoonstelling Monet. Tuinen van verbeelding. Aansluitend komt u in deze cursus alles te weten over Claude Monet (1840-1926) en zijn oeuvre. Door wie werd hij geïnspireerd, en wie werd op zijn beurt weer geïnspireerd door Monet's kleurrijke werken? Maar onze docent Barry Heinrichs zal ook zeker ruim aandacht besteden aan zijn tijdgenoten, de Parijse impressionisten. De cursus wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling.

De prijs is exclusief de toegang tot het museum. Museumjaarkaart is geldig.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.