KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | de biënnale van venetië

+ EXCURSIE

De biënnale van Venetië
Al 124 jaar kunst van nu

Kijk voor actuele cursusdata bij cursusaanbod. Deze cursus is niet meer actueel. 

De Biënnale van Venetië is al 124 jaar een van de meest prestigieuze tentoonstellingen van hedendaagse kunst. De allernieuwste, veelbelovende kunstenaars presenteren er hun werk. In De Giardini staat inmiddels al 28 landenpaviljoens, dikwijls architectonische hoogstandjes. Maar in totaal zijn er verspreid over de stad wel 85 landen-locaties met talrijke paraleltentoonstellingen. Een fantastische uitbreidingslocatie is het Arsenale di Venezia, een 12de-eeuws complex, waarin voorheen scheepswerven en wapen- en munitiedepots waren gevestigd. De kunst die te gast is in deze immense open ruimtes voelt zich er wonderwel goed thuis.

De Biënnale is: ontdekken, meemaken, ondergaan, bewonderen, verbazen, zo lang de voeten het dragen kunnen. Barry Heinrichs doet in deze lezing verslag, zodat u voorlopig weer weet hoe de vlag van de nieuwste hedendaagse kunst erbij hangt. Daarna neemt hij u mee naar Museum De Pont om een klein beetje Biënnale in Nederland te ervaren. Hier presenteert de inmiddels wereldberoemde Vlaming Luc Tuymans de helft van een overzichtstentoonstelling, waarvan de andere helft deze zomer in Venetië te zien is.

De prijs is exclusief de toegang tot het museum. Museumjaarkaart is geldig.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.