KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | snelcursus kunstgeschiedenis

Snelcursus Kunstgeschiedenis
Van Oudheid tot Moderne Kunst

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

Altijd al willen weten hoe gotische architectuur zich onderscheidt van de romaanse? Waarom de Nachtwacht zo beroemd is en waarom Michelangelo il divino, ofwel de goddelijke wordt genoemd? Wat is er bijzonder aan de werken van Van Gogh en waaraan herken je Vlaamse Primitieven? Als u nét even meer weet over de kunstgeschiedenis, kijkt u al met heel andere ogen naar de bekende kunstwerken en beleeft u meer plezier aan museumbezoek of die ene kerk die u binnenloopt op vakantie. 

Deze cursus kunt u zien als een Snelcursus in de kunstgeschiedenis. Docente Yvonne Hilgenkamp behandelt aan de hand van beroemde hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis de belangrijkste stromingen en stijlen. Aan het einde van de cursus kent u de belangrijkste werken en kenmerken van de Klassieke Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Barok, Rococo, Gouden Eeuw, Neoclassicisme, Romantiek, Impressionisme, Expressionisme en Moderne kunst. 

N.B. Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op 2 dagen. U kunt (op eigen kosten) lunchen in het museumcafé. 

Over deze cursus:

Andere deelnemers schreven over een andere snelcursus van docente Yvonne Hilgenkamp:

"Ik vind de mogelijkheid van een snelcursus in 4 bijeenkomsten een fijne optie om me bekend te maken met een nieuw onderwerp. Omdat de geboden informatie een bondig overzicht geeft, is het makkelijker om de grote lijnen te onthouden."

"Iedere bijeenkomst was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."

"Fantastisch dat Yvonne zo aanstekelijk enthousiasmerend het vele wat ze weet overbrengt! Een groot plezier om te ontvangen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.