KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | inleiding kunstgeschiedenis (online module)

Inleiding kunstgeschiedenis (Online module)
Van oudheid tot moderne kunst

Altijd al willen weten hoe gotische architectuur zich onderscheidt van de romaanse? Waarom de Nachtwacht zo beroemd is en waarom Michelangelo il divino, ofwel de goddelijke wordt genoemd? Wat is er bijzonder aan de werken van Van Gogh en waaraan herken je Vlaamse Primitieven? Als u nét even meer weet over de kunstgeschiedenis, kijkt u al met heel andere ogen naar de bekende kunstwerken en beleeft u meer plezier aan museumbezoek of die ene kerk die u binnenloopt op vakantie. 

Deze cursus is bedoeld voor 'starters' in de kunstgeschiedenis. In een aantal lessen wordt u in chronologische volgorde langs de gehele westerse kunstgeschiedenis geleid. Na afloop van deze cursus heeft u de belangrijkste stijlen en periodes leren kennen, een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en heeft u geleerd kunst in haar context van tijd en plaats te zien. De onderwerpen en stromingen die aan bod komen zijn als volgt: 

  1. Klassieke oudheid
  2. Middeleeuwen
  3. Renaissance
  4. Barok & gouden eeuw,
  5. Neo-classicisme, Romantiek, Impressionisme, Realisme
  6. Modernisme
  7. Postmodernisme
     

ONLINE MODULE: HOE WERKT DAT?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Nadat u zich heeft ingeschreven voor deze cursus ontvangt u inloggegevens voor onze online cursusomgeving. U kunt op elk moment met de cursus beginnen en de cursus op uw eigen tempo volgen. De cursus is een online module die opgebouwd is uit filmpjes, teksten met afbeeldingen en af en toe een quiz. Na inschrijving komt er elke week een nieuwe les van de cursus beschikbaar tot u ze alle 7 heeft gevolgd. In totaal blijft het cursusmateriaal 6 maanden voor u beschikbaar. Zie ook de afbeeldingen hierboven voor een indruk van hoe de cursus eruit ziet. U kunt ook een gratis proefles aanvragen door ons een berichtje te sturen. 

GRATIS PROEFLES
Wilt u de cursus eerst uitproberen? Dan kunt u gratis en vrijblijvend direct beginnen met de eerste les van deze cursus bij wijze van proefles. U kunt zich aanmelden en direct beginnen met deze proefles door hier te klikken.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.