KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | inleiding architectuur

Inleiding Architectuur
Van Grieken tot Rem Koolhaas

In deze cursus architectuur bespreken we de belangrijkste architectuurstijlen en stromingen. Architectuur geeft, soms nog meer dan de schilderkunst, de tijdsgeest van een periode weer. De wijze waarop er gebouwd werd, vertelt iets over de doelen van die tijd. Was architectuur voornamelijk religieus? Moest het verleiden en imponeren? Of moest het vooral praktisch en functioneel zijn? In deze basiscursus Inleiding architectuur geeft architectuurhistorica Saskia Groeneboer een helder overzicht van de ontwikkeling van de architectuurgeschiedenis. Aan het einde van deze cursus heeft u geleerd de belangrijkste stijlen te herkennen en te plaatsen en dat zal direct toepasbaar zijn als u op straat loopt, in een buitenlandse stad bent of zelfs wanneer u een museum bezoekt. De belangrijkste periodes en meest iconische bouwwerken komen dus voorbij. Van Griekse tempels gaan we via gotische kathedralen en oogverblindende barok, naar de art nouveau en art deco. De cursus wordt afgerond met de 'starchitects' van de moderne en hedendaagse architectuur als Frank Lloyd Wright, Berlage, Le Corbusier en Mies van der Rohe, Frank Gehry, Rem Koolhaas en Zaha Hadid.

N.B. Data van deze cursus worden later bekendgemaakt. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl).

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.