KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | jan sluijters

Jan Sluijters
Een veelzijdig kunstenaar

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

Jan Sluijters (1881-1957) was een beroemd Brabants kunstschilder met een bijzonder uitgebreid en kleurrijk oeuvre. Hij verdiepte zich in verschillende figuratieve stijlen wist zich daarin goed te ontwikkelen. Zijn vroegere werk heeft kenmerken van het Art Nouveau en Symbolisme. We zien sporen in zijn werk van het Fauvisme en later vond Sluijters zijn weg naar het Kubisme en het Futurisme. In alle werken is zijn levendige kleurgebruik herkenbaar en het plezier wat hij had in het schilderen. Hij schilderde stillevens, landschappen, maakte affiches, en we kennen hem met name van zijn portretten van (naakte) vrouwen.

Al met al dus een heel scala aan stijlen en werken waar u na deze lezing van alles over weet. Het Noord-Brabants Museum wijdt een tentoonstelling aan het deze kunstenaar, waar u direct met uw nieuw opgedane kennis zijn werken kan bewonderen!

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.