KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | typisch utrecht

Typisch Utrecht
Iconische architectuur van de stad

Deze activiteit is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

Utrecht, onze prachtige stad, is rijk aan architectuur. Het is tijd om eens wat dieper in te gaan op enkele Utrechtse Iconen!

In deze lezing wordt bij enkele markante bouwwerken uitgebreid stilgestaan. Het zijn gebouwen die u zeker kent. We hebben het bijvoorbeeld over De Inktpot, de oude rechtbank (nu het Utrechts Archief), het voormalig postkantoor aan de Neude en de Winkel van Sinkel. De ontwerpen, de architecten en de geschiedenis van de gebouwen komen aan bod. Daarnaast zijn er natuurlijk tal leuke weetjes over deze Utrechtse iconen. Wie heeft die dragende dames ontworpen van de Winkel van Sinkel? Waarom zijn er restanten van een oud klooster te vinden in de voormalige rechtbank? Waarom getuigt De Inktpot (ook zonder de UFO op het dak) van een bijzonder staaltje architectuur? Kom erachter bij deze lezing, waar duidelijk wordt wat er precies zo bijzonder is aan deze Utrechtse pareltjes.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.