KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | food art

Food Art
Van middeleeuwen tot hyperrealisme

In  het  najaar  van  2018  presenteert  het  Gorcums  Museum  een  ode  aan  voedsel  in  de  kunst  met Food  Art.  Voedsel  in  de  kunst  zien  we  al  voorzichtig  vanaf  de  middeleeuwen,  als  onderdeel  van  een  verhaal met  bijbehorende  symboliek,  maar  vanaf  de  16e eeuw  werd  voedsel,  met  de  stillevens,  een  onderwerp op  zich.  Onze  docent  Barry  Heinrichs  zal  drie  lezingen  besteden  aan  voedsel  in  de  kunst  en  u  daarna meenemen  over  de  tentoonstelling.  Niet  alleen  de  betekenis  van  etenswaren  in  deze  voorstellingen  van Hollandse  Meesters  spelen  een  rol.  Ook  is  er  aandacht  voor  moderne  en  hedendaagse  kunstenaars.  Aan het  einde  van  de  cursus  heeft  u  kunst  uit  verschillende  periodes leren  kennen,  met  als  gezamenlijke thema  voedsel.  Smakelijk  eten! 

Anderen kozen ook:

Da Vinci en tijdgenoten

o.a. Leonardo, Michelangelo en Rafael

Symboliek in de kunst A

Symbolen, personificaties en allegorieën