KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | pracht en praal van europese steden (driebergen)

Pracht en praal van Europese steden (Driebergen)
O.a. Córdoba, Venetië en Berlijn

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa, gewoon vanuit Driebergen! Ter voorbereiding of inspiratie van een eigen bezoek neemt docent Yvonne Hilgenkamp u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen Cordoba en Venetië; Krakau en Praag; Amsterdam en Wenen; Helsinki en Glasgow; Berlijn; Ruhrgebied en Kopenhagen.

N.B. Deze cursus bestaat uit 6 lessen. Mogelijk vervalt er tussentijds een bijeenkomst, daarom is er een 7e reservedatum. 

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.