KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | inleiding kunstgeschiedenis (amersfoort)

Inleiding kunstgeschiedenis (Amersfoort)
Van oudheid tot moderne kunst

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor de actuele versie/data van de cursus Inleiding Kunstgeschiedenis bij cursusaanbod.

Altijd al willen weten hoe gotische architectuur zich onderscheidt van de romaanse? Waarom de Nachtwacht zo beroemd is en waarom Michelangelo il divino, ofwel de goddelijke wordt genoemd? Wat is er bijzonder aan de werken van Van Gogh en waaraan herken je Vlaamse Primitieven? Als u nét even meer weet over de kunstgeschiedenis, kijkt u al met heel andere ogen naar de bekende kunstwerken en beleeft u meer plezier aan museumbezoek of die ene kerk die u binnenloopt op vakantie. 

Deze cursus is bedoeld voor 'starters' in de kunstgeschiedenis. In acht lessen wordt u in chronologische volgorde langs de gehele westerse kunstgeschiedenis geleid. We beginnen bij de klassieke oudheid en eindigen bij de moderne kunst. Zowel schilderkunst als beeldhouwkunst en architectuur komen aan bod. Na afloop van deze cursus kent u de belangrijkste stijlen en periodes, heeft u een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en heeft u geleerd kunst in haar context van tijd en plaats te zien.

Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Klassieke oudheid
  2. Romaans/ vroege middeleeuwen
  3. Gotiek/ late middeleeuwen
  4. Renaissance
  5. Barok & gouden eeuw, classicisme
  6. Neo-classicisme, romantiek & realisme
  7. Impressionisme & expressionisme
  8. Moderne kunst

 

N.B. Woont u niet in de buurt van Utrecht? Binnenkort start er een online versie van deze cursus die u vanachter uw computer kunt volgen!

Gratis Proefles Kunstgeschiedenis?

Wilt u weten of deze cursus iets voor u is? Kom een les uit deze cursus gratis en vrijblijvend bijwonen (data op deze pagina). Stuur ons een mail (info@klu.nl) voor meer informatie en/of opgeven. 

Over cursus Inleiding Kunstgeschiedenis

Andere deelnemers die deze cursus volgden schreven hierover:

'Een aanrader deze cursus! Vlot en boeiend verteld. De samenvatting en handout is erg nuttig. Ik heb nu een rode draad.'

'Heb van deze cursus genoten. Hanneke kan heel boeiend vertellen, veel stof in relatief korte tijd, maar door haar enthousiasme en gedegen vakkennis beklijft het.'

'Iedere week keek ik weer uit naar het volgende college. Ik heb een goed overzicht gekregen, wat het lezen van diverse boeken over kunstgeschiedenis gemakkelijker maakt. Prima colleges, steeds goed opgebouwd.'

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.