KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | 6-daagse reis berlijn

6-daagse reis Berlijn & Bauhaus
Kunst en architectuur van de 20e eeuw

We gaan op reis naar Berlijn en Dessau: Berlijn omdat het een dynamische en spannende stad is waar je nooit uitgekeken raakt, en Dessau omdat het Bauhaus in 2019 haar 100ste verjaardag viert! 

Berlijn is groots en alternatief op een pure en rauwe manier die de stad onvergelijkbaar maakt met enig andere. Achter iedere hoek van de straat schuilt een indrukwekkende geschiedenis, terwijl de stad tegelijkertijd - sinds de Wende - in razendsnel tempo wordt vernieuwd. De architectuur wordt gekenmerkt door een verwarrende, maar spannende mengelmoes van statige oude gebouwen, afgebladderde appartementenblokken, DDR-architectuur en bijzondere hedendaagse projecten van architecten als Rem Koolhaas, Norman Foster en Daniel Libeskind. Berlijn bruist als het om kunst en cultuur gaat: overweldigende collecties in vele musea en hippe hedendaagse galeries. We zullen met de trein van en naar Berlijn reizen. Onze docenten Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp zullen u vervolgens wegwijs maken in de kunst, cultuur en architectuur van voor en na de Tweede Wereldoorlog, her en der afgewisseld met een museum voor oude kunst. 

Tijdens deze reis maken we ook een uitstap naar Dessau om de 100ste verjaardag van het Bauhaus te vieren. In 1919 werd de inmiddels iconisch geworden school voor kunstenaars, architecten en ontwerpers opgericht te Weimar, waarna ze in 1926 hun intrek namen in het nieuwe modernistische Bauhaus-complex te Dessau. We bezoeken in elk geval de Bauhaus-academie ontworpen door directeur-architect Gropius en de Meisterhäuser ontwerpen voor docenten als Kandinsky, Klee en Moholy-Nagy. 


Reisperiode: mei of juni 2019
Docenten: Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp

Exacte reisdata, prijs, programma etc. worden binnenkort bekend gemaakt. Wilt u op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan een berichtje op info@klu.nl.

Anderen kozen ook:

Vroegboekkorting

Pracht en praal van Europese steden (Driebergen)

O.a. Córdoba, Venetië en Berlijn

Vroegboekkorting

6-daagse reis Rome

Duik in de 'Eeuwige Stad'

Vroegboekkorting

Inleiding kunstgeschiedenis

Van oudheid tot moderne kunst