KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | 6-daagse reis venetiē-ravenna

6-daagse reis Venetiē-Ravenna
Venetiē, Ravenna, Padua

N.B. Deze reis is in voorbereiding voor maart 2023. Ca. april 2022 zullen exacte reisdatum, prijs etc. volgen. Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden hiervan? Stuur ons dan een berichtje op info@klu.nl.


Italie is doordrongen van de rijke kunstgeschiedenis. Kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp nemen u mee naar 3 bijzondere steden. Samen met hen zult u op plekken komen die u dankzij hen met andere ogen gaat bekijken of anders zelfs gemist zou hebben. Venetië: de romantische waterstad waar u geen auto’s treft, maar alleen boten, gondels, watertaxi’s en ruim vierhonderd bruggetjes, die u naar de mooiste pleinen, talloze smalle steegjes en imposante bouwwerken brengen. Het levendige San Marcoplein met de prachtige Basiliek en het indrukwekkende Dogenpaleis, de duizenden duiven en de vele terrasjes bieden een droomdecor voor deze cultuurreis. We gaan naar Venetië voor de pracht en praal van de doges, schilderijen van kunstenaars als Titiaan, Giorgione en Tintoretto, architectuur van Andrea Palladio en Carlo Scarpa, moderne kunst zoals te zien in het charmante museum van Peggy Guggenheim en de Punta della Dogana van Tadeo Ando. Zal Venetië er over 50 jaar nog zijn? Het is maar de vraag. De stad die is gebouwd op palen dreigt langzaam weg te zaken in de Adriatische zee. Geen tijd te verliezen dus, maar snel boeken!

Tijdens deze reis bezoeken we ook Ravenna dat ons de architectuur en letterlijk oogverblindende mozaïeken van het Byzantijnse Rijk laat zien. Daarnaast brengen we een bezoek aan een van de belangrijkste werken uit de kunstgeschiedenis: de Scrovegni-kapel in Padua met de kleurrijke fresco’s van Giotto.


Docenten: Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
Reisdata: voorjaar 2023

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.