KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | snelcursus nederlandse architectuur

+ EXCURSIE

Snelcursus Nederlandse architectuur
Van Sint Servaas tot Erasmusbrug

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

Middeleeuwse kathedralen, zeventiende-eeuwse grachtenpanden, arbeiderspaleizen van de Amsterdamse School en hedendaagse 'starchitects': van de Sint-Servaas en het Paleis op de Dam tot de Beurs van Berlage en de Erasmusbrug. Kortom: de Nederlandse architectuurgeschiedenis in een notendop! In deze snelcursus geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in twee colleges een helder overzicht van de architectuurgeschiedenis van Nederland. Aan de hand van de meest karakteristieke bouwwerken van Nederland zullen de voornaamste stromingen en de architecten die ze gestalte hebben gegeven worden besproken. Op deze manier leert u de belangrijkste bouwstijlen herkennen en zult u met een nieuwe en meer bewuste blik gaan kijken naar de architectuur in uw eigen land en directe omgeving. We sluiten af met een excursie naar Amsterdam, voor een combinatie van de oude binnenstad en de moderne architectuur van het Oostelijk Havengebied.

De prijs is inclusief koffie, thee en lunch op vrijdag 15 juni.

Over deze cursus:

Andere deelnemers schreven over een andere snelcursus van docente Yvonne Hilgenkamp:

"Ik vind de mogelijkheid van een snelcursus in 2 of 3 bijeenkomsten een fijne optie om me bekend te maken met een nieuw onderwerp. Omdat de geboden informatie een bondig overzicht geeft, is het makkelijker om de grote lijnen te onthouden."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."

"Fantastisch dat Yvonne zo aanstekelijk enthousiasmerend het vele wat ze weet overbrengt! Een groot plezier om te ontvangen."