KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | snelcursus moderne architectuur

+ EXCURSIE

Snelcursus moderne architectuur
Van functionalisme tot postmodernisme

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

In de late 19e eeuw volgden vernieuwingen in de beeldende kunst elkaar snel op. Desondanks vond de echte modernisering van de architectuur pas later plaats. Het duurde lang voordat de neo-stijlen werden losgelaten, maar toen dat gebeurde werd de architectuur abrupt eigentijds en vooral functionalistisch. In deze snelcursus moderne architectuur geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in twee dagen een helder overzicht van architectuur van de 20e eeuw. Op deze manier leert u moderne architectuur beter te begrijpen, te herkennen en te plaatsen. De belangrijkste stijlen en meest iconische bouwwerken komen voorbij. Van modernistische legendes als Frank Lloyd Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe tot Rem Koolhaas, Tadao Ando en Zaha Hadid. De excursie vindt plaats rondom de Westelijke eilanden en haven in Amsterdam.

De prijs is inclusief koffie, thee en lunch op de eerste twee dagen. Voor onze excursies geldt dat er op het vermelde tijdstip wordt verzameld op de betreffende locatie. Reis is op eigen gelegenheid. 
 

Over deze docent

Andere cursisten schreven over deze docent (cursus De Stijl):

"Het was erg leuk, heel fijne docente, enthousiast, duidelijk, open voor vragen."

"Zeer verhelderende cursus over een kunstrichting die over het algemeen veel vragen bij de gemiddelde mens oproept. Het enthousiasme en de brede kennis waarmee het gedoceerd werd was perfect."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.