KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | de hoge renaissance

+ EXCURSIE

De hoge renaissance
Rafaël, Bellini, Titiaan, Tintoretto

Deze cursus is niet meer actueel. Kijk voor het huidige programma bij cursusaanbod.

De Italiaanse renaissance wordt vaak als een hoogtepunt van de kunstgeschiedenis gezien. Vele kunstenaars lieten zich later inspireren door deze grote meesters uit het zuiden. Als Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse kunstenaar in de 17e, 18e of 19e eeuw had je de zware opdracht je aan deze grootheden te meten. In het voorjaar presenteert Rijksmuseum Twenthe een bijzondere collectie van deze meesters. Niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Meesterwerken van o.a. Rafaël, Bellini, Titiaan en Tintoretto komen naar Nederland. In deze cursus vertelt docent Barry Heinrichs u alles over de renaissance: Waarom was deze periode zo belangrijk en waren deze kunstenaars zo invloedrijk? Uiteraard is er volop aandacht voor werken die gepresenteerd worden in Twente en willen we een bezoek brengen aan de tentoonstelling.

De excursie is onder voorbehoud. Voor onze excursies geldt dat er op het vermelde tijdstip wordt verzameld op de betreffende locatie. Entree is exclusief (museumkaart geldig), reis is op eigen gelegenheid. 

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.