5 Tentoonstellingen voor in de kerstvakantie!

thumb

Heeft u de komende weken wat dagjes vrij? Dan is dat een uitgelezen kans om weer eens een museum te bezoeken. Er zijn heel wat bijzondere tentoonstellingen die we kunnen aanbevelen. Hieronder vindt u 5 tips (in willekeurige volgorde) voor tentoonstellingsbezoek in de kerstvakantie. 

1. The American Dream, Drents Museum, Assen

Het is voor het eerst dat een dergelijk oeuvre van na-oorlogse, Amerikaanse, figuratieve kunst in Nederland te zien is. American Heroes als Edward Hopper, Warhol, Lichtenstein en Chuck Close zijn te zien met hun toegankelijke, maar imponerende 'realistische' onderwerpen. Meer info.

 

2. Stedelijk Base, Stedelijk Museum, Amsterdam

Het Stedelijk Museum is even gedeeltelijk dicht geweest voor een nieuwe, totaal andere presentatie van de vaste colllectie. De nieuwe opstelling werd door Parool al "voor instagrammende millenials" genoemd. Ga het zelf zien! Fris en nieuw is het in ieder geval! Meer info

 

3. Johan Maelwael, Rijksmuseum Amsterdam

De tentoonstelling heet Johan Maelwael, naar de kunstenaar waarvan op deze tentoonstelling slechts 1 (of misschien 2) werken te zien zijn. Dat maakt deze tentoonstelling echter niet minder de moeite waard. De fantastische parels zoals de Vlinder Madonna en de 'pleurants' van het praalgraf van Filip de Stoute zijn de moeite waard. De echte sterren van deze tentoonstelling zijn echter de Gebroeders van Limburg van wie de getijdenboeken te zien zijn! Meer info.

 

4. Napolitaanse Kerststal & Luther, Museum Catharijneconvent, Utrecht

Het is geen kerst zonder kerststal. Een van de grootste en meest overdonderende is elk jaar in het Catharijneconvent te zien. Leuk met de (klein)kinderen. Pak dan meteen de tentoonstelling over Luther ook mee! Meer info.

 

5. Tim Walker: The Garden of Earthly Delights, Noordbrabants Museum, Den Bosch

Deze modefotograaf liet zich inspireren door de Tuin der lusten van Jeroen Bosch. Het resultaat is uiterst effectief. Waar de vreemde, bizarre wezens van Bosch nog acceptabel zijn op het paneel, worden ze pas echt vreemd als ze in de praktijk worden uitgevoerd. Meer info