5 redenen om Buitenplaats Sparrendaal te bezoeken

thumb


 
1. Sparrendaal heeft nog zo goed als zijn oorspronkelijke uiterlijk uit 1754 behouden. Dat is uniek voor buitenplaatsen in Nederland. Bij andere buitenplaatsen is het interieur de afgelopen eeuwen drastisch veranderd en niet meer in de begin-staat.

2. Er zijn weinig zulke goede voorbeelden van de Louis XV stijl in Nederland bekend. De Louis XV stijl was maar van korte duur in Nederland, de andere Louis XV-voorbeelden zijn weinig overgeleverd.
 


3. Na het bezoeken van Sparrendaal weet u meteen wat Louis XV stijl is! Hoe ziet het eruit? Wat is dan rococo en classicisme en wat hebben die er mee te maken? Dat het weelderig is, ziet u al aan het detail hierboven.


4 Op Sparrendaal ontdekt u Chinees behang en wat foutief knip en plakwek. Chinees behang werd destijds geïmporteerd, maar in een soort collage opgeplakt. Als je goed kijkt zie je de verspringingen.
 


5. Nergens treft u deze herfst mooiere doorkijkjes en doorlopende behangen als op Sparrendaal. Buitenplaats Sparrendaal is zelfs al meer dan mooi genoeg om zonder enige kennis doorheen te lopen. Prachtige muurhoge behangschilderingen, doorkijkjes en spectaculair herfstlicht maken het bezoeken van deze buitenplaats een fantastisch uitje.

Wilt u graag Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen bezoeken?  Schrijf dan de komende dagen in voor onze lezing met rondleiding. Vul de komende dagen de promocode SPARBLOG in om €10,- korting te ontvangen!